7 tipů jak vybrat nejlepšího influencera

Ty nejdůležitější tipy, jak si vybrat vhodného influencera na propagaci. Jak při výběru postupovat, na co si dát pozor a kde ty správné influencery hledat?

Spousta firem stále tápe, jak přistupovat k influencerům, jak vybrat ty správné a jak s nimi jednat. Máme pro vás 7 tipů které vám usnadní výběr toho nejlepšího influencera právě pro vás. V článku se dočtete, jakou zvolit cílovou skupinu, kolik investovat do kampaně a čemu se vyvarovat.


1. Ujasněte si, jakou cílovou skupinu chcete oslovit a zda máte stejné zaměření.

V první řadě je nejdůležitější, ujasnit si pro koho je určena vaše značka, produkt nebo služba. Jak staří jsou vaši zákazníci, pohlaví, oblast odkud pocházejí i o co se zajímají.
Pokud znáte svoje zákazníky a víte na koho chcete kampaň cílit, můžete si na základě toho vybrat odpovídajícího influencera, který bude mít stejné zaměření jako vy a sledují ho lidé, kteří odpovídají vaší cílové skupině.

2. Prohlédněte si jeho tvorbu.

Ujistěte se, že vybraný influencer odpovídá svou tvorbou vašim představám. Abyste nebyli překvapeni stylem jeho výstupů a nechtěli po něm fotky, které neodpovídají jeho stylu. (Například fotit produkt ve městě, když má influencer fotky pouze z přírody.)

3. Využijte statistiky influencerů a informace o cílové skupině jejich sledujících.

Pokud už máte cílovou skupinu vašich zákazníků jasnou, půjde vám hledání vhodného influencera lépe. Statistiky, které mají influenceři k dispozici vám s tím pomůžou.
Jsou skvělý nástroj, díky kterým máte jasný přehled o všech důležitých informacích pohlaví, věk, země i město a vy si tak můžete vybrat influencera, kterého sledují stejní lidé, jako je vaše cílová skupina.

Na SOCIALBOA mají všichni influenceři automaticky propojené profily se svými sociálními sítěmi, takže máte jistotu o jejich pravosti a máte je automaticky k dispozici. Nemusíte si o ně psát či se bát, že si je influencer upraví.

4. Vyberte si influencery, kteří mají váš produkt či značku opravdu rádi.

Spolupráce a výsledná kampaň bude působit na sledující upřímně.

5. Jak vybrat vhodnou sociální platformu na propagaci?

Na každé sociální platformě najdete trochu jinou formu komunikace a často i jinou skupinu sledujících. 
Tip.: Pokud máte možnost a je váš produkt určen širší skupině zákazníků, vyberte si kombinaci několika sociálních platforem.

6. Kolik peněz si můžete dovolit investovat do kampaně?

Finance, které můžete do kampaně investovat jsou nejdůležitější otázkou při výběru vhodného influencera. Odvíjí se od toho nejen výběr sociální sítě, ale také velikost influencera.
Čím větší suma, tím větší dosah. Záleží především na vaší představě, finančních možnostech, ale také na produktu či značce.
Kolik stojí influencer marketing je velmi obsáhlé téma. A tak jsme více informací, jak k ceně přistupovat sepsali do dalšího článku.

7. Jak velkého influencera vybrat?

Obecně je dobré popřemýšlet, zda potřebujete velkého influencera se statisícem sledujících či středního s desetitisíci sledujících, nebo vám stačí mikroinfluencer s pár tisíci (cca do 5 tisíc).
Pokud máte lokální produkt či službu, může vám skvěle postačit i menší influenceři z blízkého okolí či města ve kterém službu provozujete.
Díky statistikám, které máte na SOCIALBOA k dispozici, máte jasný přehled o sledujících u každého influencera.
Více zajímavostí o tom „Jak velkého influencera si vybrat" se dočtete v našem dalším článku. „Jak velkého influencera si vybrat".


Díky naší platformě už nemusíte influencery složitě hledat. Zaregistrujte se na SOCIALBOA, vytvořte svou kampaň a vyčkejte na nabídky influencerů.
Máme široké portfolio influencerů různých velikostí, s různým zaměřením i věkem.
Po vytvoření kampaně, vám na ni začnou reagovat influenceři, které zaujme a vy si díky přehledným statistikám a jeho zaslaného návrhu na realizaci, vyberete toho pravého přímo pro vás.
Pokud to chcete přenechat na nás, rádi vám s kampaní pomůžeme a vhodné influencery vybereme za vás. 
U nás máte jistotu, že influencer dodrží sjednané podmínky a celá realizace proběhne hladce.
Registrace je zdarma.