5 důvodů, proč využívat influencer marketing

Pořád váháte, jestli dát influencer marketingu vůbec šanci? Sepsali jsme pro vás 5 důvodů, proč je influencer marketing silným marketingovým nástrojem.

Pořád váháte, jestli je influencer marketing pro vás a proč byste mu vůbec měli dávat šanci? Pokud tento kanál nevyužíváte pouze náhodně, ale strategicky, zvýšíte tak povědomí o značce i prodej produktů či služeb. Marketingová strategie by měla zahrnovat ve většině případů také influencer marketing. je Přečtěte si 5 hlavních důvodů, proč je influencer marketing v současnosti tak silným marketingovým nástrojem. 

1.   Lidé věří recenzím

V dnešní době dají spotřebitelé víc než kdy dřív na doporučení. Zamyslete se, co všechno jste si koupili až po doporučení od kamarádů nebo rodiny? A právě influenceři zastávají v online prostředí roli kamarádů, kteří vám rádi něco doporučí. Jejich publikum je s nimi na sítích často i celé roky a vybuduje si s nimi silný, i když jen pomyslný vztah. O konkrétním produktu či službě se tak dozvídají skrze jejich kanály, a proto je logické, že kladná recenze od influencera často vede k nákupu.

2.      Influencer reklamu nezablokujete  

Používáte Adblock? Rozhodně nejste sami – tuto aplikaci na zablokování neustále se opakujících reklam si instaluje čím dál více lidí. Na sociálních sítích si reklamy velice snadno skryjete i manuálně. Jestli ale sledujete určitého influencera, jeho post (i když je označený jako spolupráce) skrýt nejde, pokud tedy nezablokujete celý účet.

3.      Followers chtějí být influencerovi co nejblíž

Když někoho začneme sledovat, dáváme mu tak najevo sympatie s jeho názory, chováním, stylem oblékání… Influencerovi se pak cítíme tak trochu zavázáni k tomu poslouchat a dělat to, co nám on sám doporučuje. Koupí konkrétního produktu na doporučení se pak influencerovi cítíme blíž a snadněji se s ním ztotožníme. Tohle všechno nám dává jistý pocit výjimečnosti.

4.      U influencera najdete relevantní publikum

Na úplném začátku je vaším úkolem najít influencera, který má publikum co nejvíc podobné vašemu cílovému publiku, s čím vám pomohou také statistiky dostupné na SOCIALBOA. Daleko snadněji tak propojíte jeho sledující s vaší značkou a dostanete tak vlastní relevantní sledující, kteří zůstanou značce, službě či produktu věrní.

5.      Unikátní obsah pro vaši značku

Influencer marketing nefunguje jako klasická reklama. Tím, že oslovíte konkrétního influencera mu dáváte najevo, že se vám líbí jeho tvorba a že ji chcete propojit s vašimi produkty. Proto je nezbytnou součástí tohoto procesu to, že mu při tvoření příspěvků dáte volnost do té míry, aby to korespondovalo právě s jeho tvorbou. A co z toho budete mít? Když vyberete relevantního influencera, vznikne zcela autentický a unikátní obsah pro vaši značku.